+ Meer informatie

Haig spreekt met kroonprins Fahd over defensiezaak

1 minuut leestijd

RIAAD — De Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken, Alexander Haig, heeft dinsdagavond in Riaad met kroonprins Fahd van Saoedi-Arabië van gedachten gewisseld over het Amerikaanse streven tot verhoging van de veiligheid^ van het olierijke gebied van de Perzische Golf tegenover de Sovjet-Unie.

Daarbij werd ook gesproken over het Amerikaanse voornemen, vijf radarverkenningsvlie^tuigen (Awacs) en zeven tankvliegtuigen van het type KC135 te verkopen.

Medewerkers van Haig noemden deze levering die in 1985 zou moeten beginnen, in zowel militair als symbolisch opzicht van groot belang voor Saoedi-Arabië. De Amerikaanse minister legde er in zijn besprekingen de nadruk op dat de Verenigde Staten van plan zijn een krachtige en duurzame bondgenoot van Saoedi-Arabië en andere landen in het betrokken gebied te zijn die bescherming nodig hebben tegenover Moskou. ' De verkoop van de Awacs en de tankvliegtuigen maakt deel uit van een transactie die ook verbeteringen inhoudt voor de 62 jachtvliegtuigen van het type F-15 die met ingang van komend jaar zullen worden geleverd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.