+ Meer informatie

Vier provincies weren Volksunie

Beslissingen geschillenkamers

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De Nederlandse Volksunie mag in de provincies Noord- en ZuidHolland, Zeeland en Drenthe niet meedoen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 26 mei.

Dat is het gevolg van dinsdag genomen beslissingen van de geschillenkamers uit Gedeputeerde Staten van die provincies op beroepen tegen de deelneming van de partij van lijsttrekker Glimmerveen aan de verkiezingen. In vier kieskringen (Haarlem, Leiden, Dordrecht en Rotterdam) mag de Centrumpartij niet meedoen aan de kamerverkiezingen.

Tendens naar rechts

BLARICUM — Het PPR-Kamerlid Waltmans heeft dinsdagavond op een spreekbeurt van zijn partij in Blaricum, D'66 opgeroepen de tendens in deze partij naar rechts te stoppen. Hij hekelde het feit, dat D'66 het laat afweten nu een progressieve meerderheid zich aftekent en dat voor D'66 de progressieve politiek een gepasseerd station schijnt te zijn. (DS'70) heeft dinsdagavond felle kritiek geleverd aan het adres van het PvdA-Kamerlid Van Thijn, die onlangs zei dat het inkomen van Kamerleden best omlaag kon. Nijhof herinnerde eraan, dat ook de PvdA-fractie zich in oktober, vorig jaar nog uitsprak tegen aanvaarding van een motie, waarin op een dergelijke verlaging was aangedrongen.

Nijhof gewaagde van „links brullen en rechts vullen" en noemde de uitspraak van zijn coUega-Kamerlid hypocriet. „De PvdA-fractie loopt wel hard als het gaat om nivellering van de hoge inkomens van anderen, maar geeft niet thuis als haar eigen inkomenspositie in het geding is", aldus Nijhof. In zijn toepspraak belichtte hij de betekenis van elke stem, die letterlijk doorslaggevend kan zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.