+ Meer informatie

Uitreiking W-P prijzen

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — In de aula van de Vrije Universiteit van Amsterdam zijn donderdagmiddag de Winkler-Prins-prijzen uitgereikt aan vier Nederlandse wetenschapsbeoefenaars. Het zijn de jurist P.L. Neve, hoogleraar aan de Katholieke universiteit in Nijmegen, de Historicus J.J. Granpre Molière, wetenschappelijk hoofdambtenaar aan de Leidse universiteit, de bio-fysicus H. Duifhuis, wetenschappelijk hoofdmedewerker aan de TH in Eindhoven en als vierde de werktuigbouwkundige M.J.W. Schouten, gewoon hoogleraar aan de TH in Eindhoven.

Winkler-Prins-prijzen worden om de twee jaar toegekend aan Nederlandse of Belgisch-Nederlandse wetenschapsbeoefenaars, die zeer originele proefschriften hebben geschreven. De bijeenkomst in de VU werd donderdagmiddag ingeleid door prof. dr. H.B.G. Casimir, president van de Koninklijke Nederlandse academie van wetenschappen, met een pleidooi voor behoud van het boek als drager bij uitnemendheid van de cultuur.

De Winkler-Prins-prijzen zijn in 1970 ingesteld bij de honderdste verjaardag van het voor de eerste keer verschijnen van de Winkler-Prins encyclopedie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.