+ Meer informatie

Milieudefensie wil verpakkingenwet

1 minuut leestijd

DEN HAAG Het overleg dat minister Alders van milieubeheer voert met bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties over het terugdringen van de milieuschade door verpakkingen levert te weinig op. De bewindsman moet zo snel mogelijk beginnen het opstellen van een integrale verpakkingenwet. Dat stelt de Vereniging Milieudefensie (VMD).

VMD overhandigde vandaag aan Alders het rapport "Op weg naar een integrale verpakkingenwet". Volgens de milieuorganisatie is een wet voor verpakkingen onder meer nodig, om de nog steeds groeiende afvalberg terug te dringen. Wanneer minder verpakkingsafval in verbrandingsovens terechtkomt, levert dat bovendien een bijdrage aan de strijd tegen het broeikaseffect, aldus VMD.

Het Project Verpakkingen, zoals het overleg ook wel bekend staat, moet uiterlijk april volgend jaar tastbare resultaten opleveren. Tot die tijd, zo heeft Alders eerder laten weten, wenst de bewindsm.an nog geen wettelijk verbod op eenmalige verpakkingen. Wel is duidelijk dat Alders weinig ingenomen is met het almaar groeiend aanbod aan verpakkingen.

Het overleg met de doelgroepen loopt weinig vlot. Met name de Stichting Verpakkingen en Milieu (SVM), de belangenbehartiger van zo'n 120 verpakkingsondernemers, meent dat de doelstellingen van het ministerie in het terugdringen van het afval-aanbod weinig reahstisch, zo niet volstrekt onhaalbaar zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.