+ Meer informatie

Het Verkade-album is terug

Zegels sparen en natuurplaatjes plakken

2 minuten leestijd

Zegeltjes sparen om gratip plaatjes te krijgen. Dat blijkt ook in deze tijd nog aan te slaan. Er zijn weer Verkade natuuralbums!

In 1906 verscheen het eerste Verkade-album, als deel 1 van een succesvolle reeks natuurboeken. Schrijvers als Jac. P. Thijsse en tekenaars als Voerman en Wenkebach zorgden voor boeiende boeken met fraaie plakplaatjes. Vorig jaar pakte Verkade in samenwerking met Natuurmonumenten de draad weer op. Deel 1 ging over bos, heide en parklandschappen. Deze maand verscheen deel 2 van "Dichter bij de natuur" met als thema "waterlandschappen". Het is een prachtig uitgevoerd boek met teksten van Tom van Ewijk, Lucienne van Ek en Toon Fey; voor lezers van het blad Grasduinen bekende namen. De foto's -o.a. van Fred Hazelhoff- zijn erg mooi. De getekende kleurenillustraties zijn geleverd door zes mensen; nogal verschillend van stijl, maar alle instructief Het boek behandelt rivieren, meren en plassen, weilanden met sloten en vaarten, venen en onland en de Oostvaardersplassen.

Sparen
Het boek kost slechts ƒ 21,90. Wie veel Verkade lekkers eet >kan net als vroeger sparen voor de plakplaatjes. De plaatjes vormen maar een klein deel van het totale aantal illustraties. Bovendien zijn ze niet zo groot. Ook zonder die vijftig extra afbeeldingen is het al een mooi boek. Een nadeel is dat je de plaatjes zelf moet knippen. Serie 1 zit al bij het boek, de overige 5 series zijn verkrijgbaar bij winkels van Bruna of de Boekelier. Natuurlijk tegen inlevering van een volle spaarkaart. Het boek en de spaarkaarten zijn eveneens te krijgen in de genoemde boekhandels. Per post bestellen is ook mogelijk. Dan moet u een betaalcheque tw.v / 29,90 (incl. / 8,verzendkosten) sturen naar Verkade Natuurboek II, postbus 800, 3990 DV Houten. Wik u de plaatjes erbij hebben dan moet u 25 ruiterzegels van Verkade op een vel papier plakken en meesturen. De actie loopt tot eind april 1992.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.