+ Meer informatie

BEEKBERGEN

1 minuut leestijd

Hoogeland" staat een ingrijpende verbouwing te wachten. Na de bouwvakvakantie wordt aan de verbouwing van het huidige hoofdgebouw begonnen en zullen er ook vijf nieuwe huizen bijgebouwd worden. Het plan is om hiermee in mei 1983 klaar te zijn. De kosten bedragen negen miljoen gulden.

,,De verbouwing is hard nodig", meent directeur B. Veenstra. ,,Eigenlijk had het al eerder uitgevoerd moeten worden. Doordat er nog geen bestemmingsplan voor dit gebied is werden de plannen vertraagd. De gemeente heeft echter uitstekend meegewerkt zodat we toch kunnen gaan bouwen."

Hij vervolgt: ,,De huidige gebouwen verkeren in een verouderde staat. De accommodatie is veel te klein. Men slaapt met grote groepen bij elkaar. Maar na de verbouwing krijgen de bewoners allemaal een eigen kamer. Er komt namelijk één groot huis voor dertig personen en vier kleinere huizen voor elk vijftien personen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.