+ Meer informatie

Pakketje leidt tot ontruiming Heathrow

3 minuten leestijd

LONDEN (AP) - De Britse autoriteiten hebben gisteren Terminal 2 van het Londense vliegveld Heathrow ontruimd nadat een man naar de balie van Air Algeria was gerend, een pakketje had afgegeven en was weggerend. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Zo'n 2000 mensen moesten de terminal verlaten. De inhoud van het pakketje wordt onderzocht.

Europese actie tegen tuberculose

GENEVE (ANP) - Een nieuw samenwerkingsverband van Europese bestrijdingsorganisaties moet tuberculose gaan aanpakken. KNCV Tuberculosefonds maakt deel uit van de groep van meer dan twintig instellingen, die gisteren hun krachten hebben gebundeld. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft geconstateerd dat tuberculose in Europa momenteel gevaarlijker is dan in de laatste zestig jaar.

Nederlands bedrijf zegt steun muur Israël op

DEN HAAG (ANP) - Kraanverhuurder Riwal uit Dordrecht levert geen materieel meer voor de bouw van de omstreden Israëlische afscheidingsmuur met Palestijnse gebieden. Dat heeft het bedrijf gezegd tegen minister Bot van Buitenlandse Zaken. De eigenaar van Riwal, het eveneens Nederlandse Lima Holding, heeft zijn bedrijfsonderdeel in Israël de opdracht gegeven om de verhuur van bemande kranen te staken, aldus Bot gisteren. De minister wil dat het bedrijf ook in de toekomst geen materieel meer levert.

Gifschip vrijgegeven uit haven Estland

TALLINN (ANP/AFP) - Het schip de Probo Koala mag Estland verlaten. Volgens een woordvoerder van Trafigura Beheer, dat het schip huurt, hebben zowel de lokale justitie als de havenautoriteiten in Estland gezegd dat het schip, dat eind september aan de ketting werd gelegd, kan uitvaren. Trafigura, dat in Nederland is gevestigd, heeft naar eigen zeggen nog geen duidelijkheid over het onderzoek naar de lading van het schip.

VS versoepelen wapenembargo Haïti

PORT-AU-PRINCE (AP) - De Verenigde Staten hebben een vijftien jaar oud wapenembargo tegen Haïti gedeeltelijk opgeheven, zodat de regering wapens kan aanschaffen voor de politie, die vaak slechter bewapend is dan de gewelddadige bendes in het land. De Amerikaanse ambassade heeft dit gisteren meegedeeld. Het embargo wordt alleen opgeheven voor de aanschaf van vuurwapens, kogelvrije vesten en andere zaken voor de politie.

Doden bij ongeluk Noors vliegtuig

OSLO (AP) - Een Noors chartervliegtuig is gisteren bij aankomst op een vliegveld in het westen van Noorwegen van de landingsbaan geschoten en in brand gevlogen. Nadat de brand was geblust werden in of bij het wrak de lichamen van vier inzittenden aangetroffen. Twaalf mensen waren door reddingswerkers levend uit het toestel gehaald. De meesten kwamen er af zonder ernstige verwondingen. Het ongeluk gebeurde op de luchthaven Stord, die aan de kust ligt.

"Douane China schiet op vluchtelingen"

BEIJING (AP) - Leden van de Chinese grenswacht in de regio van de Mount Everest hebben op 30 september het vuur geopend op een groep van ongeveer zeventig Tibetaanse vluchtelingen en daarbij een 25-jarige Tibetaanse non en wellicht een jongen gedood. Dit is gisteren gemeld door de International Campaign for Tibet (ICT), die zich baseert op ooggetuigenverklaringen van buitenlandse bergbeklimmers die in het gebied waar de confrontatie zich afspeelde een kamp hadden.

Israël licht VN in over mijnenvelden Libanon

BEIROET (AP) - Israël heeft maandag aan de VN-vredesmacht in Libanon landkaarten overhandigd waarop staat aangegeven waar het mijnenvelden heeft gelegd in Zuid-Libanon. Het verschaffen van de informatie, waar de regering van Libanon en Hezbollahbeweging jarenlang op hadden aangedrongen, was een van de vereisten in de VN-resolutie die afgelopen zomer leidde tot een einde aan de gevechten tussen het Israëlische leger en Hezbollah.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.