+ Meer informatie

Herv moderamen roept op tot brede maatsch. discussie

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het moderamen van de Generale Synode van de Nederlandse Hervormde Kerk heeft alle hervormde kerkeraden en predikanten opgeroepen de brede maatschappelijke discussie over kernenergie die over enige tijd zal starten, in de gemeenten zo goed mogelijk voor te bereiden.

Ter ondersteuning van deze oproep heeft het moderamen de hervormde kerkeraden een exemplaar toegestuurd van de brochure" „energie, de toekomst onder ogen zien' van de sectie sociale vragen van de „Raad van kerken in Nederland".

In 1977 riep de Hervormde Synode de Nederlandse regering op tot het organiseren van een brede maatschappelijke discussie over kernenergie. Tijdens de laatste hervormde synodevergadering werd besloten de kerkeraden aan te sporen de gemeenten toe te rusten voor deze discussie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.