+ Meer informatie

KRUIMELRUBRIEK

2 minuten leestijd

19-11—17-12 1957.

Zilverpapier (geen kleine pakjes sturen, want die kosten meer aan porti dan dat ze opbrengen), theelood, aluminiumcapsules (klein ineen knijpen, dan heeft U niet zo'n grote verpakking nodig), loodcapsules, tin, koper, zink, öud goud, zilver, kapotte sieraden die U niet meer gebruikt, ansichtkaarten (stads-en dorpsgezichten), albums, postzegels, haarlokken of haarvlechten, nog steeds de halve centen, zinken en bronzen centen, halve stuivers, stuivers (ook nikkelen), zinken en zilveren dubbeltjes en kwartjes, halve guldens, guldens en rijksdaalders, bankbiljetten en zilver-8 bons van 1945, 1947 cn 1949 en ook vroegere bankbiljetten die allang verlopen zijn. Ook oude schrijvers en gave Statenbijbels.

In bovenstaande periode werd ontvangen: utten:2 bankbiljetten van 10 gulden (1949); Genemuiden: ilverpapier van schoolkinderen; IJsselmuiden:3 zakken z. en c. verz. door blinde Herman van Unen en enige kinderen der Chr. school; Vlissingen: oos z. en c. waarvoor ƒ1, 75 vrachtkosten betaald. Dat is niet de bedoeling, want alles moet franco huis worden gezonden. Harmclen: aps.; Driesum: ud tientje van 1945 en oud geld ƒ6, 18% en vr. munten. Middelharnis: en tientje van 1949. Bleskensgraaf. doos caps., 1 halve gulden en goede zilverbon van ƒ2, 50. Ameide: erlopen grieks bankbiljet. Scheveningen:5 oude plakzegeis van 10 cent. Over Hoofdbureau: it: olsbroek: en tientje van 1949. In deze 4 weken mocht ik 5 oude bankbiljetten van 10 gulden ontvangen van de jaren 1945 en 1949. Ik vermoed dat er nog veel meer van deze papiertjes hier en daar liggen. Stuurt U ze op voor de G.Z.B. ? Ze zijn toch uit de circulatie.

Bij de aanvang van 1958 moge ik zeggen: Gods genade en zegen worde ons allen geschonken en kracht naar geest en lichaam ook voor dit onderdeel van het Zendingswerk.

Met vriendelijke groeten en aanbeveling,

Uw dw. dr., C. C. WALSEMANN.

Utrecht, Laan van Nieuw-Guinea 25bis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.