+ Meer informatie

Zeeland krijgt 1,2 miljoen voor eerstelijnszorg

1 minuut leestijd

SCHUDDEBEURS - De provincie Zeeland krijgt 1,2 miljoen gulden van het Rijk voor de exploitatie van een medisch-sociaal centrum voor eerstelijnszorg in Hulst. Staatssecretaris drs. Hi J. Simons van WVC deed de toezegging zaterdagavond in Schuddebeurs op Schouwen-Duiveland na afloop van een informeel kennismakingsbezoek aan Zeeland.

De staatssecretaris wees zaterdag in Zeeland op het belang van versterking van de eerstelijnszorg (bij voorbeeld huisartsen en kruiswerk) in ons land. „Zeer veel mensen kunnen hierdoor adequaat geholpen worden, waardoor voorkomen wordt dat zij in de tweede lijn terechtkomen". Ook aan de invulling van aanvullende thuiszorg moet volgens hem in de jaren negentig meet aandacht besteed worden. „Een beleid uit menselijk oogpunt, niet in de eerste plaats uit financiële overweging", benadrukte hij. Gesprekken met directie en werknemers in diverse instellingen in Zeeland hadden Simons gesterkt in zijn opvatting dat de werkdruk in verpleging en verzorging als grootste probleem ervaren wordt. De staatssecretaris zei onder de indruk te zijn van het werk dat in de. Zeeuwse gezondheidszorg door vrijwilligers wordt opgevangen. De regering mag bij het zoeken naar oplossingen tot verlaging van de werkdruk echter niet uitgaan van deze gratis hulp, merkte hij hierbij op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.