+ Meer informatie

Stille banden in gevaar in EP

1 minuut leestijd

BRUSSEL (ANP) - De industriecommissie van het Europees Parlement heeft gisteren voorstellen voor stillere autobanden afgezwakt.

De Europese milieuorganisatie Transport & Environment vreest dat het Europarlement zich voor het karretje van de Italiaanse bandenindustrie heeft laat spannen.

De industriecommissie wil het plan van de Europese Commissie voor banden die minder rolweerstand en dus minder geluid produceren en beter zijn voor het milieu later invoeren en onder minder strenge geluidseisen. Ook mogen bandenfabrikanten als Pirelli en Continental hun complete oude voorraad op maken.

Het Europees Parlement praat in december in de commissie interne markt verder over de banden. VVD-Europarlementariër Manders denkt dat de eisen dan toch weer worden aangescherpt. Hij wil ook een kwaliteitskeurmerk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.