+ Meer informatie

Soyaschroot

1 minuut leestijd

Soyaschroot gaat praktisch alleen voor directe behoefte weg; op termijn noteert men de prijzen maar gelooft men het wel. Van Hollandse fabrikaten is redelijk voldoende te koop, terwijl er ook een aantal boten met USA en Braziliaanse soya gewacht worden. Hollandse soya met gehalte 50/3 was erg moeilijk te krijgen.

Molenafvallen blijven schaars met grote premies voor leverbaar materiaal. Dit werkte direct door in de mei/augustus termijn. Tapioca wordt wat duurder aan de voorkant, waar de hoge pulp en andere prijzen wel meer debet aan zullen zijn.

Lucerne noteerde onveranderd. Pulp wordt erg duur en het eind lijkt nog niet zicht. Het zal een dure ruwvoederzomer worden. Op nieuwe campagne zijn zaken tot vlot oplopende prijzen gedaan en gezien het huidige citruspulpniveau lijken de Hollandse pulpprijzen nog redelijk. Citrus blijft verwerkt worden daar er anders weer smaakverschillen zullen optreden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.