+ Meer informatie

Uitzonderlijk transport in Alblasserdam

1 minuut leestijd

ALBLASSERDAM — Dinsdag is een vijf meter hoog kunstwerk vanuit Hardinxveld-Giessendam vervoerd naar de riool-zuiveringsinstallatie in Alblasserdam. Gemeentepolitie en rijkspolitie hebben dit uitzonderlijk transport begeleid.

Binnen vijf minuten maakte men met dit kunstwerk de noodzakelijke oversteek over de snelweg Gorinchem - Ridderkerk bij het benzinestation te Alblasserdam. Een andere weg was niet mogelijk vanwege de hoogte van het kunstwerk. Dit kunstwerk zal worden geplaatst in het kader van de één-procent-regeling. Het kunstwerk is gemaakt door de kunstenaar Henk van Beuzekum uit Hardinxveld-Giessendam. De onthulling van het kunstwerk zal plaatshebben tijdens de open dag van de riool-zuiveringsinstallatie op zaterdag 25 april a.s.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.