+ Meer informatie

Kort geding Deventer barhouder

1 minuut leestijd

DEVENTER — De actiegroep ,Open deur" heeft tegen de eigenaar van de Deventer bar-dancing Saint Tropez een kort geding aangespanneri omdat hij zou discrimineren. Volgens de actiegroep gaat het met name om Turken wie op grond van hun ras de toegang tot de bar wordt geweigerd. „Open deur" zegt zes blanke getuigen te hebben die wel naar binnen mochten. Het kort geding dient maandagmiddag voor de president van de rechtbank in Zutphen „Open deur" heeft al eerder actie ge.voerd tegen discriminerende barhoü:ders.

De stichting heeft bekeken dat het goed mogelijk is in de Maas centrales te plaatsen bij Borgharen, Born, Maasbracht, Linne, Belfeld, Sambeek, Grave en Lith. In de Lek staan enkele stuwen bij Driel, Amerongen en Hagestein, waarbij centrales gebouwd kunnen worden. In de Waal is het bouwen stichtingsbestuur van de Nederlandse hartstichting in Utrecht is W. Pluygers geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de stichting. Hij volgt mr. H. A. M. I. Kolfschoten op, die vanaf Ï977 deze functie heeft bekleed. Pluygers is oud-lid van het presidium van Elsevier-NDU.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.