+ Meer informatie

Grote belangstelling voor uitvaart moslimleider Egypte

1 minuut leestijd

CAIRO - Naar schatting 50.000 Egyptenaren zijn gisteren in een voorstad van Caïro bijeengekomen om afscheid te nemen van de overleden leider van de Moslim Broederschap, Mustafa Mashur. Het was de grootste manifestatie in het land in meer dan twintig jaar tijd.

De politie was in groten getale uitgerukt om te voorkomen dat de begrafenis van Mashur tot ongeregeldheden zou leiden. De 83-jarige Mashur werd eind oktober opgenomen in een ziekenhuis nadat hij in coma was geraakt door een hersenbloeding. Hij wordt waarschijnlijk opgevolgd door zijn plaatsvervanger Mamoun al-Hodeiby. Hij is een lid van de oudere generatie broeders.

Al-Hodeiby riep de Moslim Broederschap op haar eenheid te bewaren. Hij ontkende berichten dat er verdeeldheid binnen de beweging bestaat over de verkiezing van een opvolger van Mashhour en kondigde aan dat het bestuur spoedig een besluit neemt.

De oudere generatie binnen de Moslim Broederschap wordt volgens waarnemers meer en meer overschaduwd door goed opgeleide jongere leden, die verantwoordelijk zijn voor de sterk groeiende invloed van de broederschap in Egypte. De Moslim Broederschap is de populairste oppositiegroepering van het land, maar ze is als politieke partij verboden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.