+ Meer informatie

Regeren

2 minuten leestijd

Simon! Simon! ziet de satan heeft ulieden zeer begeerd om te ziften als de tarwe! (Luk. 22:31).

Daar is Simon toch voorwaar niet de grootste, niet de voornaamste. Maar dat heeft niet alleen betrekking op Simon, het gaat allen aan. De duivel is gekomen voor het aangezicht des Vaders, hij heeft het ganse gemeenteboek meegebracht, heeft zo vele, vele grote zonden aangetoond en bewezen; geef mij ze eens hier in mijn hand, die lieden, ik wil het bewijzen dat in hen niets goeds is, maar alleen boosheid, alleen zonde.

De Vader heeft het hem toegegeven, zij gingen allen in de zeef; maar er steekt iets in hen, dat ziet de duivel niet, dat heb Ik in u gelegd: het geloof.

„Maar Ik heb voor u gebeden, dat uw geloof niet ophoude". De duivel mag doen en uitrichten wat hij wil, het geloof bewerkt het, dat u niet door de zeef valt. Maar u moet er in, opdat God gerechtvaardigd worde.

„En gij, als gij eens bekeerd zijt, zo versterk uw broederen". Dit is dan het regeren, dat de grotere broeders en zusters de kleinere dragen, ondersteunen, helpen; dat men de zwakke broeders sterke, zoals men zelf gesterkt is. Zo leren wij de kunst om te regeren. Men moet eerst in de zeef; is er geen geloof, dan valt men erdoor; is het geloof echter aanwezig, zo blijft het erin, daar mag de duivel doen wat hij wil!

H. F. Kohlbrugge (Schriftverklaringen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.