+ Meer informatie

Terrein voor lagere en MAVO-school beschikbaar

REFORMATORISCH ONDERWIJS GORINCHEM

2 minuten leestijd

Voor de in augustus te openen reformatorische scholen te Gorinchem is door de gemeente een terrein beschikbaar gesteld in het plan Schotdeuren aan de Haarsekade.

De Ds. Koelmanschool voor basisonderwijs zal hier een zgn. containerschool van het Jarinosysteem laten bouwen. Deze zal vijf leslokalen krijgen met een personeelskamer en een flinke gemeenschapsruimte.

De Gomarusschool voor mavo zal de beschikking krijgen over een gebruikte houten noodschool uit Haarlem. Deze zal zes leslokalen bevatten eveneens met een personeelskamer en een overblijflokaal.

Daar de bouw resp. de overplaatsing nog niet kan beginnen, moeten de leerlingen voorlopig elders onder dak worden gebracht. Voor de basisschool kon al bijtijds ruimte worden gevonden in de Johanneskerk en de Exoduskerk.

MAVO
Het bestuur van de mavo heeft langer in onzekerheid verkeerd, maar directeur C. P. Huissen heeft inmiddels meegedeeld dat er voor drie klassen ruimte gevonden is in het Leger des Heils gebouw. De besprekingen met een speeltuinvereniging zijn bijna rond, zodat alle leerlingen op 19 augustus, zij het tijdelijk onder de pannen zijn.
Voor de basisschool is men nog niet geslaagd een vierde leerkracht te vinden. Mocht er onder onze lezers dus iemand zijn die zich hiervoor beschikbaar wil stellen dan zal secr. L. A. Bikker (tel. 01830- 25622) graag imlichtingen verstrekken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.