+ Meer informatie

Bond-FNV zette niet aan tot geweld in Apeldoorn

1 minuut leestijd

APELDOORN' - Burgemeester Hubers van Apeldoorn heeft zich vanmorgen in een verklaring tegenover de pers gedistantieerd van een opmerking * van een politie voorlichter naar aanlei-

ding van het doorsnijden van de slangen van Shellpompcn in die stad.

Uit de woorden van de voorlichter I zou opgemaakt kunnen worden dat , het gebruik van stickers van de voeI dingsbond FNV door degenen die de a slangen doorsneden, zoiets zou zijn als het aanzetten tot het. plegen van i geweldsmisdrijven. Volgens Hubers is J die gedachtengang te verstrekkend. .

Wel onderstreepte de Apeldoornse ' burgemeester dat het onder meer de * taak is van een politiewoordvoerder de feiten ten aanzien van een bepaal8 de zaak naar buiten te brengen. De benadeelde pomphouders hebben de politie laten weten een verband te zien tussen de stickers en het doorsnijden van de slangen. De politiewoordvoerder heeft op grond hiervan verklaard dat er kennelijk een feitelijke relatie bestaat— tussen de sticker en het doorsnijden van de slangen. Terecht heeft de voorlichter er in interviews op gewezen, dat.er geen enkele aanleiding is te veronderstellen dat de Voedingsbond FNV op enige wijze aanzetten tot het plegen van geweld heeft gegeven, aldus de verklaring.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.