+ Meer informatie

Maximum

1 minuut leestijd

ROERMOND — Omgeven door politie verliet Gerard Harte gisteren als vrij man het terrein van de rechtbank te Roermond. Volgens mr. W. van Bennekom, een van de raadslieden van de verdachten, weigerde de parketpolitie gisteren mee te werken aan een onopvallend vertrek van Harte. Tientallen journalisten en cameramensen sloten hem letterlijk in. FOW ANP

Wat hij te berde bracht, klonk niet onaannemelijk.

Uren achtereen stapelde hij bewijzen op elkaar die op zichzelf niet zo belangrijk leken. Het dossier bevatte volgens hem talloze bewijsmiddelen die voor een deel slechts zijdelings en soms ogenschijnljik helemaal niets met de strafzaak te maken hadden. Alles wees in de richting van de vier verdachten, aldus de aanklager bij het gerechtshof.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.