+ Meer informatie

Radioactief afval blijft op Kema-terrein

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het radioactieve afval dat is begraven op het terrein van de Kema in Arnhem zal voorlopig niet kunnen worden verwijderd. Dat is het gevolg van de schorsing door de Raad van State van de vergunning om radioactief materiaal in zee te dumpen.

Dat heeft minister Ginjaar (milieu-hygiëne) laten weten in antwoord op schriftelijke vragen van het PPR-kamerlid Jansen. Hoewel de schorsing op verzoek van enkele milieu-organisaties slechts geldt voor de dumpingen van het ECN in Petten, vindt de bewindsman dat hij geen vergunningen kan verlenen voor andere dumpingsoperaties. Eerst moet de kroon definitief hebben beslist.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.