+ Meer informatie

Moord in tunnel: eis vier jaar

1 minuut leestijd

ASSEN (ANP) Officier van Justitie mr. R. Drenth heeft gisteren voor de rechtbank in Assen vier jaar gevangenisstraf geëist tegen de 20-jarige M. B. uit Bedum wegens doodslag. De officier achtte bewezen dat B. tijdens de Nacht van Zuidlaren op 15 oktober een 2I-jarige man uit die plaats heeft doodgestoken.

Vlak voor de opening van de Zuidlaarder markt fietste het slachtoffer samen met zijn broer en vriendin naar huis. In een slecht verlicht tunneltje bij de Prins Bernhardhoeve reden ze tegen de verdachte aan, die daar samen met zijn vriendin zat. Er •ontstond een woordenwisseling en vervolgens trok B. zijn mes en stak in de richting van het slachtoffer. De man werd geraakt in dé hartstreek en overleed aan de gevolgen. De volgende dag heeft B. zichzelf aangegeven bij de politie.

Volgens de reclasserfng is B. een bange jongeman, die zich in zijn eentje nauwelijks staande kan houden. De ontmoeting in het tunneltje was de druppel die de emmer van eerder opgewekte agressie over liet lopen. Hij voelt zich erg schuldig.

Zijn raadsman pleitte voor vrijspraak van doodslag. Zijn cliënt zou in een reflex hef mes hebben getrokken. Maar hij wist zelf niet eens zeker of hij zijn slachtoffer geraakt had. De opzet valt niet te bewijzen volgens de raadsman.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.