+ Meer informatie

Flevolandschap krijgt beheer natuurgebieden

1 minuut leestijd

I LELYSTAD - De Stichting Flevolandschap heeft gistermiddag 210 hectare natuurgebied in Flevoland in beheer gekregen van directeur-generaal j, P. van Zutphen van het ministerie van landbouw, natuurbeheer en visserij. In aanwezigheid van commissaris van de Koningin Lammers van de provincie Flevoland zijn vier gebieden overdragen aan het provinciale landschap.

Flevolandschap is daarmee de twaalfde provinciale landschapsdienst die het beheer uitoefent over regionale natuurgebieden. Het totale areaal dat de nog vrij jonge stichting in Flevoland nu in haar beheer heeft bedraagt ruim 217 hectare. Het gaat om de natuurgebieden Toppad Urk, een duinrietgebied waar veel zangvogels voorkomen, en het weidevogelterrein Greppel veld in Dronten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.