+ Meer informatie

Economen: stem PvdA

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Volgens achttien vooraanstaande economen uit ons land is, als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, een groei van twee procent best mogelijk. Zij koppelen aan hun verklaring aan de vooravond van de verkiezingen een stemverklaring voor de Partij van de Arbeid.

De economen, onder wie Van den Doel, De Galan, Halberstadt, Heertje, De Kam, Pen, Tinbergen en Wolfson, geloven dat als „de wereld om Nederland heen een redelijke ontwikkeling te zien geeft, wij een goede kans hebben op het scheppen van nieuw werk, het behoud van bestaand werk en bescherming van onze collectieve voorzieningen en sociale uitkeringen als wij bereid zijn verstandig te kiezen".

Volgens de economen zijn daar voor nodig: gedurende meerdere jaren vrijmaken van geld voor investeringen in de industrie en bij de overheid, winstgevendheid van het bedrijfsleven vergroten, beperken van de particuliere consumptie, afspraken maken over inkomens, korter werken zonder looneisen aan te verbinden. „Dan is er uitzicht op een economische groei' van twee procent".

De achttien economen pleiten voor „geen valse beloftes, wel erkenning van de offers en baten voor een herstel van de groei. Wij menen dat Joop den Uyl de kans en uw steun moet krijgen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.