+ Meer informatie

Arbeider uit Enschede doodgeschoten

1 minuut leestijd

ENSCHEDE — De 38-jarige Moestafa Sahim uit Enschede is donderdagavond rond elf uur doodgeschoten tijdens het wisselen van de ploegen in de Vredestein-fabriek in zijn woonplaats.

De woordvoerder van de Protestants Christelijke Groepering (PCG), de heer Van Giessen, vond dat men eerst de financiële gevolgen moet onderzoeken. Deze zullen wellicht tegenvallen. In dezelfde bewoordingen liet de heer Van de Beek (Gemeenschapsbelangen) zich uit. Gezien het feit dat veel werknemers in de gemeente Brakel per bus worden opgehaald leek het de heer Schreuders de overweging waard een onderzoek in te stellen of het openbaar vervoer hier niet mee op een hoger peil gebracht kan worden. De motie werd echter aangehouden tot een volgende vergadering waarin b en w met een pre-advies zullen komen waar alle aspecten van het openbaar vervoer nog eens op een rijtje worden gezet.

De 28-jarige U. I. heeft zich inmiddels bij de politie in Enschede gemeld als,de dader en het moordwapen, een pistool, daar afgegeven. Zijn motief kon de politie donderdagnacht als gevolg van taai-problemen niet achterhalen.

Een 22-jarige collega van het tweetal werd door zijn hand geschoten bij een poging de moord te verhmderen. In totaal zijn vier schoten gelo'st. Het slachtoffer werd in het hoofd getroffen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.