+ Meer informatie

Artis trok in 1989 minder bezoekers

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - De dierentuin Artis in Amsterdam heeft in 1989 aanzienlijk minder bezoekers getrokken dan het jaar daarvoor. Passeer' den in 1988 nog 1.257.902 volwassenen en kinderen de toegangpoorten van de tuin, een jaar later waren dat er 127.667 minder.

Dit heeft waarnemend Artis-directeur R. van der Pol gisteren bekendgemaakt. Hij verklaarde niet teleurgesteld te zijn over de cijfers. „In 1988 vierden we het 150-jarig bestaan van de tuin met tal van speciale acties die een record-aantal belangstellenden trokken. Vergeleken met 1987 zijn er afgelopen jaar méér mensen gekomen en we verwachten, mede door de opening van het nieuwe gorillaverblijf, voor 1990 een stijging", aldus Van der Pol.

Het nieuwe gorillaverblijf, dat zo'n 2,5 miljoen gulden kostte, kwam tot stand met de opbrengst van de jubileumactiviteiten. De twee Artis-gorilla's krijgen binnenkort gezelschap van drie jongere soortgenoten zodat de opbouw van een gorilla-familie kan beginnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.