+ Meer informatie

Syrië koopt nieuwe Scuds

1 minuut leestijd

ROME (AP) - Een vrachtschip is vanuit Noord-Korea onderweg naar Syrië met aan boord een lading geavanceerde Scud-raketten, zo meldde het Italiaanse dagblad Corriere Delia Sera gisteren. Volgens de gezaghebbende krant kan de Syrische wapenaankoop een nieuwe bedreiging vormen voor de veiligheid in het Middenoosten.

De raketten zouden een bereik hebben van 600 kilometer en behalve conventionele, ook chemische of biologische ladingen kunnen meevoeren. De Scuds zouden van betere kwaliteit zijn dan die welke door Irak werden gebruikt. Met de raketten zou Syrië een Israëlische luchtaanval goed kunnen pareren, aldus de Corriere Delia Sera.

Het schip, de onder Syrische vlag varende El Yarmouk, zou om Kaap de Goede Hoop naar de Middellandse Zee zijn gevaren om het Suezkanaal te ontwijken. De Syriërs zouden de scherpe controle hebben willen vermijden, die daar als gevolg van het embargo tegen Irak wordt uitgeoefend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.