+ Meer informatie

Onenigheid blijft over federatiepian Tsjechoslowakije

1 minuut leestijd

PRAAG (AP) - Tsjechische en Slowaakse leiders zijn bereid de voorstellen van president Vaclav Havel uit te voeren om het land bijeen te houden, maar hebben de grootste meningsverschillen over de vorm die de federatie moet krijgen niet uit de weg geruimd.

Presidentieel woordvoerder Michael Zantovsky zei gisteren dat volgens het zespuntenplan van Havel voor 1 mei 1992 nieuwe grondwetten worden geschreven voor Tsjechië, Slowakije en de federatie. In juni worden dan parlementsverkiezingen gehouden. Havel heeft voorgesteld allereerst een federatieverdrag te ondertekenen tussen Tsjechië en Slowakije, maar de partijen bleken het gisteren niet eens te zijn over de vraag of dat onmiddellijk bindend moet zijn.

De voorlopige overeenstemming werd eind vorige week bereikt in het buitenhuis van Havel in Hradecek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.