+ Meer informatie

Groeiende vraag naar vaklieden in metaal

GAB's beginnen wervingscampagne.

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — De gewestelijke arbeidsbureaus in het Rijnmondgebied zijn op zoek naar mensen die een vakopleiding in de metaal of elektrotechniek willen volgen. In deze sector is een groeiende vraag naar vaklieden.

De GAB's beginnen binnenkort met een wervingscampagne in samenwerking met het Centrum Vakopleiding voor Volwassenen (CVV) in Rotterdam en de Stichting Metaal Elektro Opleidingen Rijndelta (SMOR), waarbij dertig bedrij f sscholen zijn aangesloten.

Vooral vrouwe;n en meisjes, die in deze sector zwaar ondervertegenwoordigd zijn, worden aangespoord zich voor een opleiding aan te melden.

Volgens P. Suijker, directeur van het gewestelijk arbeidsbureau in Rotterdam, kampt de metaalsector nog steeds met het negatieve imago van bedrijfssluitingen van een aantal jaren geleden. Sinds vorig jaar is de markt echter weer aangetrokken en zijn er de eerste vijf maanden van dit jaar al duizend vacatures aangemeld.

Alleen al door natuurlijk verloop zijn er zo'n drieduizend vacatures per jaar te verwachten. Als er nu niets aan de opleiding van nieuwe werknemers wordt gedaan, verwacht het gewestelijk arbeidsbureau in 1992 ernstige moeilijkheden bij het vervullen van arbeidsplaatsen in deze sector.

Daarbij komt dat Nederland ten opzichte van het buitenland achter loopt op het gebied van nieuwe technieken, vooral bij het lassen. Verzekerd

Mensen die zich voor een opleiding in een metaalvak aanmelden, zijn volgens Suijker voor honderd procent verzekerd van een baan. Het is nu al zo, dat de bedrijven de leerlingen die nog in opleiding zijn bij het CVV komen weghalen. Het CVV kan jaarlijks ongeveer den. 600 metaalwerkers oplei- -Ï

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.