+ Meer informatie

Premieactie Delta-ziekenhuis zeer succesvol

2 minuten leestijd

ROTTERDAM - Het Delta-ziekenhuis in Rotterdam, een van de grootste psychiatrische ziekenhuizen in Nederland, heeft voorlopig weer voldoende leerling-verpleekundigen. Met een premie van 4000 gulden in het vooruitzicht beginnen 73 leerlingen binnenkort aan de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige.

De aanstaande B-verpleegkundigen zijn grotendeels gelokt door de premie, aldus gisteren een woordvoerster van het ziekenhuis. De traditionele werving met advertenties in kranten leverde voor het komende jaar slechts vier serieuze reacties op, terwijl het ziekenhuis ieder jaar vijftig tot zestig nieuwe leerlingen nodig heeft. De directie besloot in mei een ongewone stap te doen en een premie in te stellen voor leerlingen die de opleiding zouden gaan volgen. Het geldbedrag kan oplopen tot 4000 gulden als aan het eind van de rit het diploma wordt gehaald.

Met de 73 nieuwe leerlingen, van wie vermoedelijk ongeveer een kwart voor het eindexamen nog zal afhaken, is het Rotterdamse ziekenhuis voor het komende jaar dus uit de brand. Voor volgend jaar staat volgens een woordvoerster een vergelijkbare actie op het programma en ook in de jaren daarna zal het Delta-ziekenhuis met „ongebruikelijke" methodes proberen aan voldoende nieuw bloed te komen.

„Maar er zit duidelijk een maximum aan de spiraal", aldus de woordvoerster. De actie van dit jaar kost nog maar zo'n drie ton, uitgesmeerd over vier jaar. Adverteren kost volgens de woordvoerster meer. De kans is echter groot dat de kosten steeds hoger worden, zeker als collega-instellingen besluiten het voorbeeld van het Delta-ziekenhuis te volgen. Dan zal het ziekenhuisbudget snel niet meer toereikend zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.