+ Meer informatie

Minder vacatures

1 minuut leestijd

VOORBURG (ANP) - Het aantal vacatures bij particuliere bedrijven en instellingen was eind september 87.000 ofte wel 18.000 minder dan een jaar geleden en 20.000 minder dan aan het eind van het tweede kwartaal.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) spreekt over een „dalende tendens". Ten opzichte van vorig jaar is er sprake van een daling in de orde van grootte van 20.000. Vooral in de industrie is het aantal vacatures de laatste tijd gedaald.

De ondernemers in de industrie verwachten dat hun investeringen dit jaar 3 procent lager uitkomen dan vorig jaar en voor volgend jaar wordt een afname verwacht van eveneens 3 procent. Deze gegevens van het CBS zijn niet gecorrigeerd voor prijsveranderingen. Alleen de ondernemers in de voedings- en genotmiddelenindustrie verwachten een doorlopende groei van de investeringen dit jaar en volgend jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.