+ Meer informatie

Experiment met arbeidspool in Leidse regio

2 minuten leestijd

 Van onze correspondent

 LEIDEN — De gemeenten Leiden, Rijnsburg, Lisse, Hlllegom, het Gewestelijk Arbeidsbureau en de provincie Zuid-Holland gaan in een experimentele regionale arbeidspool samenwerken.

 Het doel is om langdurig werkzoekenden, die als gevolg van beperkte scholing en werkervaring weinig kans maken op de arbeidsmarkt, onder leiding van ervaren leermeesters op diverse leer- werkprojecten een vakscholing te geven.

Een deel van de opleiding vindt op school plaats. Dat gebeurt op het centrum voor beroepsopleiding en beroepsoriëntatie (CBB) aan het Kanaalpark te Leiden en op het centrum voor vakopleiding van volwassenen (CW) aan de Rooseveltstraat te Leiden. De activiteiten (timmeren, metselen, schilderen), waarbij in de uitvoering ook zo veel mogelijk het bedrijfsleven wordt ingeschakeld, zijn gericht op vergroting van kansen op een reguliere baan voor deze werkzoekenden.

De eerste fase van het experiment loopt tot eind 1989. De intentie bestaat om de bouwpool in deze vorm voort te zetten tot 1991.
Donderdag 26 januari om 15.30 uur zal het officiële startsein worden gegeven voor het leer- en werkprogramma. De eerste handeling vindt plaats in het te restaureren pand Langegracht 44 te Leiden en wordt verricht door gedeputeerde H. van der Meer en de Leidse wethouder, D. J. Tesselaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.