+ Meer informatie

Duitse zendeling op post gedood

1 minuut leestijd

SALISBURY — De in Duitsland geboren missionaris Edmar Sommerreisser (67) is zaterdag op de afgelegen zuidelijke missiepost Regina Mundi in het gebied van Lupane doodgeschoten. Toen een medewerker, de 77-jarige pater Marianus Renk, dit zondag hoorde, stierf hij aan een hartaanval. Dit heeft de politie in Salisbury meegedeeld.

Volgens de woordvoerder bleek uit voetafdrukken dat er zeker drie aanvallers waren geweest. Pater Sommerreisser was eerst bewusteloos geslagen en daarna in de rug geschoten.

Sedert 1976 zijn er in het zuidelijke gebied negen missionarissen vermoord, van wie vijf op of in de buurt van Regina Mundi.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.