+ Meer informatie

Dutch Harbour

1 minuut leestijd

Hoe komt de stad Dutch Harbour op de Aleoeten aan haar naam? Antwoord - Daar zijn allerlei verhalen over, die er op neerkomen dat de omgeving door Nederlanders zou zijn ontdekt, Maar dat zijn verzinsels. Trouwens, pas in 1870 kochten de USA Alaska en de eilandenreeks van Rusland en de naam is dus niet oud. Dutch heeft in het Engels en ook in het Amerikaans soms een zeer ongunstige betekenis, denk maar aan Dutch concert, Dutch courage, Dutch Nightingale enz. die allemaal dagtekenen uit de 17e en 18e eeuw, toen de Republiek hier de grote concurrent voor Engeland was. De betekenis is dus: lastige of slechte haven.... U moet er maar eens een kijkje nemen dan ontdekt u misschien waarom die haven niet deugde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.