+ Meer informatie

Beloften

1 minuut leestijd

Maakt dagelijks in alle gelegenheid veel gebruik van de beloften; daar is geen ongeval waarin gij kunt komen, niet een plicht die gij moet betrachten, of daar zijn beloften van hulp, ondersteuning en redding. Legt u daarop neer, maant er de Heere op; zegt met David: „Gedenk des Woords tot Uw knecht gesproken, op hetwelk Gij mij hebt doen hopen, Uw toezegging heeft mij levend gemaakt" (Ps. 119:49,50).

Stelt u veel voor de geloofshelden, die u op dezelfde weg zijn voorgegaan, tot uw aanmoediging en opbeuring. Volgt hun geloof na, aanschouwende de uitkomst hunner wandeling. Men zegt van de loopbaan der Grieken, dat de beeltenissen van voorname helden en standvastige lopers daarbij stonden, om anderen in hun loop aan te sporen.

En zulke voorbeelden zijn er vele in Gods Woord bekend, en ook nog buiten dat. Gaat dan ook op de voetstappen der schapen, zoekt die in uw wandel te drukken naar Paulus' vermaning: „Dewijl wij zo grote wolk van getuigen rondom ons hebben liggende, laat ons met lijdzaamheid lopen, de loopbaan die ons is voorgesteld" (Hebr. 12:1).

Petrus Immens

(„De godvruchtige Avondmaalganger")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.