+ Meer informatie

Geel water uit kranen in wijk Leeuwarden

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN (ANP) - Bewoners van de Leeuwarder wijk Zuiderburen klagen over geel water dat uit de kraan komt. Het water geeft een gele aanslag op wit sanitair als het niet wordt afgeveegd.

Volgens een woordvoerder van waterbedrijf Vitens is het water al jaren geel, maar hebben de bewoners uit het nabijgelegen buurtschap Hempens er nooit over geklaagd. De duizenden bewoners van de nieuwbouwwijk Zuiderburer valt het gekleurde water echter wel op.

De gele kleur is een gevolg van humuszuren die in veengrond zitten. Volgens het waterbedrijf zijn die zuren niet gevaarlijk. Om het water in de toekomst weer helder te krijgen, gaat Vitens de komende jaren een installatie bouwen om het water te ontkleuren. De kosten van dit project bedragen zo'n 10 miljoen euro.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.