+ Meer informatie

Onderzoek naar teruggang bij katechese

1 minuut leestijd

ROME — 25 deskundigen op,het gebied van katechese hebben in Rome besproken waarom in vele landen het aantal leerlingen, dat godsdienstonderricht krijgt, terugloopt. Zij waren vorige week bijeen op de eerste bijeenkomst van de nieuwe internationale R.K. raad voor katechese.

Kardinaal John Wright, hoofd van de congregatie voor de geestelijkheid, deelde mee dat in de Verenigde Staten 6,6 miljoen scholieren geen godsdienstonderricht meer krijgen, zowel omdat er op vele openbare scholen geen godsdienstonderricht meer wordt gegeven alsook omdat er een tekort is aan katecheten.

De resultaten van de besprekingen zijn voorgelegd aan de congregatie voor de geestelijkheid, die er conclusies uit zal trekken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.