+ Meer informatie

Protesten in Bonn tegen kernraketten

1 minuut leestijd

BONN — In Bonn hebben zaterdag ongeveer 14.000 mensen meegelopen in een demonstratie tegen de mogelijke plaatsing van nieuwe Amerikaanse kernraketten op Westduits grondgebied. Dit heeft de politie iaten weten.

Aanleiding tot de protestoptocht is de bijeenkomst komende dinsdag en woensdag van het Planbureau voor Nucleaire Bewapening van de NAVO (Noordatlantische Verdragsorganisatie) in Bonn. De demonstranten riepen leuzen als „West-Duitsland heeft genoeg geleden" en „Geen geld voor kernraketten". Aan de demonstratie namen ook Belgen, Nederlanders, Spanjaarden, Amerikanen, Denen, Noren, Finnen, Turken en Grieken deel, zo lieten de organisatoren weten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.