+ Meer informatie

financiële raadsleden

1 minuut leestijd

landse gemeenten (de zgn. commlssieMerkx) bereid verklaard een wijziging • van de gemeentewet met Betrekking tot de materiële positie van het raadslid op basis van het voorstel van de commissie-Merkx te bevorderen. In het wetsontwerp wordt voorgesteld aan raadsleden die'geen lid zijn van-het college van burgemeester en wethouders naast een vergoeding voor de werkzaamheden — die niet meer wordt gekoppeld aan het bijwonen van vergaderingen — een afzonderlijke tegemoetkoming in dè onkosten toe te kennen.

De bovengenoemde vergoeding en tegemoetkoming zullen volgens het wetsontwerp door de raad bij verordening "worden vastgesteld naar bij algemene maatregel van bestuur te stellen regels.

'Voor leden van raadscommissies, die geen lid van de gemeenteraad zijn, blijft het huidige systeem van presentiegelden gehandhaafd, afgezien van de mogelijke toekenning door de raad van reis- en verblijfskosten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.