+ Meer informatie

Grote verspilling in Chinese staatsfabrieken

1 minuut leestijd

PEKING (RTR) - China heeft nu officieel toegegeven dat er zeer veel geld wordt verspild in staatsfabrieken. Een Chinese krant meldde gisteren dat er voor ruim 140 miljard gulden aan machines ongebruikt blijven. Dat is ongeveer 6 procent van het Chinese bruto nationaal product. De reusachtige verspilling maakt duidelijk dat de autoriteiten in Peking nog een lange weg te gaan hebben bij de herstructurering van de economie. Regeringsfunctionarissen spreken van "een ernstig probleem" en weten niet precies hoe ze het moeten aanpakken. Gedacht wordt onder meer aan belastinghervormingen en verkoop van overbodige apparatuur via internet, schrijft de China Daily Business Weekly. De overtollige machines zijn vooral een gevolg van de bureaucratische houding van managers in de fabrieken. Deze mensen zijn nog gewend aan tijden van open subsidiekranen en goedkope leningen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.