+ Meer informatie

Turken zetten opmars op Cyprus voort

1 minuut leestijd

NICOSIA — De Turkse strijdkrachten hebben, volgens buitenlandse correspondenten, maandagmorgen hun opmars op Cyprus voortgezet. Zij melden dat deTurken pogen de hoofdstad Nicosia van de rest van het land af te snijden.
Gepantserde Turkse colonnes trokken naar het dorp Louroujina, vijf kilometer ten oosten van Limassol, de laatste weg naar Nicosia die nog open was.
Een Turks bataljon met steun van een tiental moderne tanks was op de weg van Lamaca al tot op schootsafstand van Nicosia opgerukt en de Griekse nationale garde kon slechts drie verouderde tanks in de strijd werpen.
Duizenden Griekse Cyprioten zijn de hoofdstad ontvlucht.
Een Cyprische regeringswoordvoerder heeft meegedeeld dat volgens de eerste schattingen aan Grieks-Cyprische zijde sedert 20 juli 4.000 doden zijn gevallen en 12.000 personen zijn gewond, burgers en militairen. Als de Turken erin slagen de weg naar Limassol af te snijden dan is Nicosia vrijwel geïsoleerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.