Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Koken naar hartewens

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Koken naar hartewens

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Dat we met veel minder vet, suiker en andere "gevaarlijke" stoffen toe kunnen, mag bekend verondersteld worden. Becel stelde weer een gezond weekmenu samen, gebundeld in "Koken naar hartewens nr.2". Behalve recepten, waarvan we er hier enkele overnemen, geeft het boekje ook informatie en tips. De ingrediëntenlijsten van de recepten laten natuuriijk volop Becel-produkten zien, maar ook als u die niet gebruikt kunt u best het kleurige, gratis verkrijgbare boekje aanvragen (Becel, Koken naar hartewens, postbus 744,4870 CB Etten-Leur; vermeld uw naam, adres, postcode en woonplaats). Misschien treft u het ook in uw levensmiddelenzaak aan.

Pasta met citroen-kipsaus
voor twee personen
250 g pasta (bijv. macaroni of schelpjes)
200 g kipfilet
40 g Becel voor bakken en braden
1 uitje, 2 eed. bloem
schil van 1 citroen en 2 eetl. sap
1 laurierblad, 2 V2 dl kippebouillon
3 eetl. Becel voor de koffie
zout en peper
Snijd de kipfilet in blokjes, daarna bestrooien met bloem, peper en zout. Hak de ui heel fijn. Smelt in een koekepan de Becel voor bakken en braden en bak hierin op een hoog vuur de kipblokjes en de ui snel lichtbruin. Voeg al roerend de bouilIon, de fijngesneden citroenschil (zonder wit), het citroensap en het laurierblad toe. Op een laag vuur alles 20 min. laten sudderen. Intussen de pasta koken: 9 minuten in kokend water met een snufje zout. De saus maakt u af met Becel voor de koffie. Pasta afgieten, goed laten uitlekken en in de saus nog even warmen. Serveren met gemengde sla. (775kCal.p.p.)

Hartige preitaart
lOOgvolkorenmeel, 100 g bloem
3 eetl. Becel olie
± 1 dl koud water, snufle zout
500 g prei, 200 g vleestomaten
1 eetl. Becel olie, 1 theel. oregano
50 g geraspte kaas
2 eetl. Becel voor de koffie
versgemalen peper
Maak een stevig deeg door het volkorenmeel, de bloem, 3 eetlepels olie en het zout te mengen; voeg tijdens het kneden heel geleidelijk zo veel koud water toe tot een stevig deeg ontstaat. Laat het deeg 30 min. op een koele plaats rusten. Snijd ondertussen de prei in ringen, zorgvuldig wassen en goed laten uitlekken. Pel de tomaten en snijd deze in stukjes. Smoor de prei in de eetlepel olie gedurende ca. 6 min. op een matig vuur. Voeg de stukjes tomaat, de oregano en de peper toe en laat het mengsel nog 5 min. stoven. Roer de Becel voor de koffie erdoor. Het deeg uitrollen en de bodem en de rand van een springvorm (0 20 cm) ermee bekleden. Vervolgens de vorm met het preimengsel vullen. Besbrooi het mengsel met de geraspte kaas. Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven (200°C) in ca. 30 min. gaar. (700 kCal. p.p.)

Paprikakwark
Snijd V4 rode paprika in heel kleine stukjes en roer deze door 50 g magere kwark. Met peper en zout op smaak maken. Besbijk hiermee twee volkoren boterhammen. (40 kCal.)

Abrikozenkwarkcake
Vermeng 1 eetlepel magere kwark met een fijngesneden halve abrikoos. Schep dit mengsel op een plak cake. (170 kCaLX

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 april 1988

Terdege | 64 Pagina's

Koken naar hartewens

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 april 1988

Terdege | 64 Pagina's