+ Meer informatie

De boer op - Kom in de kas

NATIONALE OPEN DAG VOOR LANDBOUW EN TUINBOUW

2 minuten leestijd

APELDOORN — Een lawine van berichten over de Nationale dag land- en tuinbouw, die komende zaterdag 11 april wordt gehouden, hoopt zich de laatste dagen op op ons bureau. Voor de eerste maal haakt de Nederlandse landbouw massaal in op de al bekende jaarlijkse ,,Kom in de kas", manifestatie van hun collega-glastuinders. Dit initiatief trekt steeds meer bezoekers. Tienduizenden gezinnen trekken op die dag naar een tuindersbedrijf om met eigen ogen te zien op welke manier tegenwoordig de produktie van groenten, bloemen en potplanten plaats vindt.

De drie Centrale landbouworganisaties hebben in overleg met hun leden besloten in te haken op dit idee. De motivatie was dat de landbouw op één of andere wijze vrijwel dagelijks in het nieuws komt. Desondanks blijkt dat velen buiten de landbouw weinig of niet bekend zijn met het gebeuren binnen deze bedrijfstak. Gezien het grote belang van de agrarische sector voor de nationale economie en de samenleving, is het nuttig om een zo breed mogelijk publiek op een positieve wijze nader te informeren.

Hierboven schreven we al dat er nu uit vele delen van het land berichten komen op welke wijze men de open dag, die onder het motto „De boer op/kom in de kas" gaat invullen. Alle begin is uiteraard moeilijk en we hebben de indruk dat de voorlichting nog weinig gecoördineerd is. Niettemin hebben we getracht op deze pagina een indruk te geven van wat er zoal te beleven is zonder daarbij ook maar enigszins op volledigheid te kunnen bogen. Wie precies wil weten wat er in zijn of haar omgeving te doen is en op deze pagina geen contactadressen vindt kan zich wenden tot de plaatselijke VVV's of tot de vestiging van de RABO-banken.

Het behoeft nauwelijks gezegd te worden dat wij het initiatief van de landbouworganisaties van harte aanbevelen. De mogelijkheid die er a.s. zaterdag is om land- en tuinbouwbedrijven in alle rust te bezoeken komt niet iedere dag voor. We kunnen het nuttige met het aangename verenigen en zonder gewetensproblemen het gehele gezin meenemen. En dat kan echt niet van alles wat in deze tijd als „recreatie" wordt aangeboden gezegd worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.