+ Meer informatie

DEN HAAG

1 minuut leestijd

Wallage van onderwijs ziet niets in een verplichte Nederlandse-literafuurlijst voor havo- en vwo-scholieren. Dat blijkt uit antwoorden van Wallage op vragen van de Tweede-Kamerleden Beinema (CDA) en Nuis (D66) die gisteren naar de Tweede Kamer gestuurd zijn.

Beinema en Nuis waren in de pen geklommen nadat de hoogleraren Anbeek, Bekkering en Goedegebuure de "Commissie Vernieuwing Eindexamenprogramma's Nederlandse Taal en Letterkunde vwo en havo" hadden geadviseerd een verplichte literatuurlijst van 21 boeken voor te schrijven aan leerlingen. De kamerleden vinden dat de keuzevrijheid van leerlingen niet aailgetast mag worden.

Wallage geeft in zijn antwoorden te kennen evenmin iets te zien in de voorgestelde literatuurlijst. „Een verplichte literatuurlijst zal ik in elk geval niet voorschrijven", stelt de staatssecreatris de kamerleden gerust.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.