+ Meer informatie

Oplichten is een kunst

1 minuut leestijd

EINDHOVEN (ANP) - Oplichten valt niet mee. Dat ondervond gisteren een 26-jarige Eindhovenaar.

De Eindhovenaar studeerde tot voor kort aan een Pedagogische Akademie. Omdat hij op die opleiding niet langer welkom was, moest hij zijn OV-jaarkaart inleveren. De Eindhovenaar voelde daar niets voor en deed net alsof hij zijn OV-kaart kwijt was. Om het spel zo goed mogelijk te spelen deed hij daarvan gisteren zelfs aangifte bij de politie.

Toen de verbalisant de aangifte opnam en om een legitimatie vroeg, haalde de Eindhovenaar prompt zijn OV-jaarkaart te voorschijn. De politieman restte vervolgens niets anders dan toch maar een proces-verbaal op te maken, zij het ditmaal voor oplichting, zo heeft een woordvoerder meegedeeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.