+ Meer informatie

BORISJELTSIN

1 minuut leestijd

Sinds hun verbond met de Russische tsaar, in 1591, hebben de Kozakken steeds een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging en verdere uitbreiding van zijn rijk. Want behalve vrije en ongebonden landbouwers waren de Kozakken ook altijd een ruitervolk bij uitstek. naar officieel eerherstel en zo mogelijk een eigen republiek te stichten.

Er werd ook een oproep aan Jeltsin gedaan de traditioneel Russische gebieden van Kazachstan weer bij Rusland te voegen. Daarnaast werden verzoeken gedaan aan Moskou weer eigen Kozakkenregimenten te mogen vormen binnen het leger en mee te mogen helpen bij het herstel van recht en orde in de maatschappij.

Ook was de bijeenkomst omstreden, omdat die inging tegen een verbod van de plaatselijke autoriteiten in Oeraisk om samen te komen. Volgens hen zou de herdenkingsplechtigheid gemakkelijk aanleiding kunnen geven tot grootscheepse rellen en mogelijk bloedvergieten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.