+ Meer informatie

Vakbond trekt verwijt aan CDA-statenlid in

Zeeuwse commissie overlegt met griffier

2 minuten leestijd

MIDDELBURG - De AbvaKabo heeft de beschuldigingen aan het adres van CDA-statenlid G. J. de Jager ingetrokken. Regiocoördinator Th. B. Jacobs heeft vrijdagavond gezegd dat „het op tafel houden" van zijn brief geen enkel nut heeft.

De vakbondsbestuurder zette in een brief van 11 februari aan de commissie-Van Waterschoot vraagtekens bij de betrouwbaarheid van De Jager. Het CDA-statenlid maakt deel uit van de commissie die de Zeeuwse belastingaffaire onderzoekt. Volgens Jacobs werd De Jager in zijn periode als dijkgraaf door GS ter verantwoording geroepen na een „toegekende salarisverhoging die in strijd zou zijn met de geldende regeling".

Na een gesprek met de commissieVan Waterschoot heeft Jacobs de gewraakte brief ingetrokken, aldus een persbericht van de AbvaKabo. Daarnaast heeft de commissie ook een gesprek gehad met griffier mr. J. A. Lander. De statenleden constateerden dat een belangrijke passage in een van de onderzochte stukken was verdwenen, nadat de griffier zich ermee had bemoeid. Door de griffier werd dat uitgelegd als een beschuldiging van verduistering. Lander dreigde met een kort geding als er geen rectificatie zou volgen. In het overleg met Lander heeft de commissie nog eens duidelijk gemaakt dat er geen sprake is van termen als „onder tafel werken, wegmoffelen, of zelfs verduisteren". De onderzoekscommissie blijft wel van mening dat de griffier in zijn advisering aan het college te kort is geschoten.

Media

De statencommissie betreurt het dat aan een aantal passages van de rapportage, met name door de media, een uitleg is gegeven „die volgens de commissie onjuist en zeer suggestief is als het gaat om de griffier". Hiermee schaart de commissie zich achter de kritiek die Gedeputeerde Staten al eerder richting (regionale) pers hadden gelanceerd. Die hebben de verwijten direct van de hand gewezen met het commentaar dat „de booschappers altijd de schuld krijgen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.