+ Meer informatie

Ds. E. J. Rietveld 40 jaar predikant

1 minuut leestijd

MARKELO - Het is vandaag veertig jaar geleden dat ds. E. J. Rietveld, hervormd emeritus predikant in Markelo, in het ambt bevestigd werd.

Egbert Jacob Rietveld werd op 17 juni 1921 in Meerkerk geboren. Hij bezocht het Stedelijk Gymnasium in Gorinchem en studeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

Ds. Rietveld deed op 29 juli 1951 intrede in Ophemert. Vandaar vertrok hij in 1958 naar Markelo. Vervolgens werd hij in 1963 predikant te Harderwijk. Van 15 september 1968 tot aan zijn emeritaat, op 1 september 1985, diende hij Terneuzen.

Ds. Rietveld was onder meer lid van de provinciale kerkvergadering Zeeland en lid van de hervormde emigratiecommissie. In verband met die laatste functie maakte hij als scheepspredikant reizen naar Australië, de Verenigde Staten en Canada. Ook was hij betrokken bij de begeleiding van repatrianten uit Indonesië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.