+ Meer informatie

Varkensprijzen niet gewijzigd

2 minuten leestijd

NAARDEN De grote slachtbedrijven hebben nagenoeg alle uitbetalingsprijzen aan de mesters voor de in de week tot 12 juli overgenomen varkens, ten opzichte van de voorgaande week niet gewijzigd.

De basisprijs bleef 3,49 gulden per kg voor geslachte varkens kl. A 52 procent. 73/93 kg, basis af-mestbedrijf, incl. btw, excl. toeslagen. Het zomerweer heeft tot gevolg gehad dat er een grotere vraag naar varkensvlees ontstond, vooral naar die artikelen die geschikt zijn voor de barbecue. Dat was niet alleen in Nederland, maar ook elders in de EG het geval.

In Nederland werden deze week de prijzen van de hammen, schouders en wangen met 5 cent verlaagd in de vleesgroothandel. In de week tot 12 juli werden in Nederland ongeveer 395.000 varkens geslacht, 47.000 meer dan in de week daarvoor.

Uitgevoerd werden in die week 42.900 levende varkens, 5087 ton geslachte varkens, 9973 ton varkensvlees in deelstukken, alsmede 789 biggen. In het afzetpatroon kwamen geen wezenlijke wijzigingen voor. Opmerkelijk is de geringe uitvoer van biggen, waarvan de prijzen, ondanks een zekere terughoudendheid bij de mesters, bleven oplopen.

De slachtveemarkt blijft gedrukt, wat vooral geldt voor de prijzen van stieren. Voor koeien is de situatie wat gunstiger en trokken hier en daar de prijzen zelfs wat aan. De markt voor vleeskalveren en nuka's is zeer rustig.

Dat geldt in het algemeen ook voor wolvee. De Europ-notering voor de week tot 4 juli luidde als volgt: stieren R3 6,75 gulden (-15 cent); koeien 03 5,25 gulden (-2 cent).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.