+ Meer informatie

Vervuiling op stations baart senator zorgen

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het Eerste kamerlid Diepenhorst (CDA) maakt zich — blijkens schriftelijke vragen aan minister Tuijnman (van Verkeer) — ernstige zorgen over de vervuiling van de Nederlandse stations.

Daardoor — zo stelt hij — lijdt ons land als aantrekkelijk vakantieland ernstige schade. De senator dringt aan op maatregelen om de hoogst noodzakelijke verbetering te bewerkstelligen.

Volgens Diepenhorst is er sprake van een vervuilde staat van de stations, perrons en publieke wachtruimten tegen het einde van de dag. Ook wijst hij op de twijfelachtige of afwezige properheid van de stationstoiletten. Verder is er sprake van de opdiening in de stations-restauraties van „vaak eerder verwarmd voer dan smakelijk toebereide gerechten", en van de geringe aantrekkelijkheid van dikwijls oude, bijna steeds armzalige en nog al eens met margarine besmeerde broodjes, croquetten van niet nader aan te geven substantie, bij uitstek waterige koffie en muf smakende minerale vloeistoffen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.