+ Meer informatie

Wilde staking in vishallen te IJmuiden

2 minuten leestijd

(Van onze correspondent) Hoewel op de aanvoer van o.m. 14.000 bakken haring en veel andere vis kon worden gerekend, is het gistermorgen in de vishal van IJmuiden opmerkelijk stil gebleven. De grote aanvoer was voor de vislossers het sein om hun reeds eerder gestelde looneisen er nu doorgedrukt te krijgen. Tal van eisen zijn door de reders reeds ingewilligd, doch het ministerie van sociale zaken zou deze van de hand hebben gewezen.
Voor enkele kotters leverde deze wilde staking geen enkel probleem op. De schippers en hun personeel losten dit keer de vis zelf en maakten zich verder nergens druk over. Anderen gooiden hun waltrossen los en stoomden weg. De één naar Urk, de andere naar Scheveningen, weer een ander ging zelfs, als we goed zijn geinformeerd, maar Lauwersoog.
Nu is de aanvoer van haring in andere plaatsen dan IJmuiden, Scheveningen, en Vlaardlngen verboden. Dit in verband met de controle op de haringworm.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.